Kort overzicht

1881 - Oprichting
Aurora is als 'Liedertafel' opgericht op 25 februari 1881 met als motto ‘tot nut en tot genoegen van ieder en tot leniging van armoede en lijden’. Het koor was alleen toegankelijk voor heren.

Gemengd of niet
Pas vanaf 1920 werden er dames toegelaten en ging men ook operette zingen. In 1937 werd op aandringen van de geestelijkheid het gemengd zingen weer afgeschaft om pas eind jaren veertig van de vorige eeuw weer te worden ingevoerd. Van 1970 tot 1997 stond het koor onder leiding van Huub Bartz. Toen werden vooral werken uitgevoerd van Poulenc, Honneger, Vaugham Williams, Britten en Toebosch.

1998-2014
Sinds 1998 werd het koor op professionele wijze geleid door Ad Vergouwen.
Het Koninklijk Koor Aurora heeft zich sinds zijn aantreden toegelegd op het uitvoeren van onder andere: het Requiem van Rutter, het Weihnachtsoratorium van Bach, de oratoria Paulus en Elias van Felix Mendelssohn Bartholdy en Die Schöpfung van Joseph Haydn. Ook werken van Brahms passen goed in ons repertoire.

Internationaal
Koninklijk Koor Aurora gaf eerder concerten in Berlijn, Praag, Parijs, Antwerpen, Detmold en in Bad Doberan in Duitsland.

Nationaal
Wij werken graag samen met koren, solisten en orkesten uit Nederland.


2015 en verder
Per 29 september 2015 is Huub Leijten onze dirigent.

Bordje vermist

Als u dit bordje ergens heeft gezien dan vernemen wij dat graag van u. Het is namelijk sinds 2010 spoorloos verdwenen vanuit onze vorige repetitie locatie Café Oud Brabant te Oosterhout.