Huub Leijten, dirigent

Jeugd
In zijn geboorteplaats Raamsdonksveer had Huub Leijten zijn eerste piano- en orgellessen van Jan Steenbergen. Deze zorgde er ook voor dat Huub als dertienjarige op orgel begeleider werd van de samenzang en later als organist van het kerkkoor. Huub werd interim-dirigent van dit koor na het overlijden van Jan Steenbergen.

Opleiding
Zijn opleiding tot koordirigent kreeg Huub bij Hans Smout en Ton van de Valk tijdens de meerjarige dirigentenopleiding. Later volgde de opleiding voor het praktijkdiploma 'koordirectie' bij Joop Schets. Specialisatie directie van het Gregoriaans deed hij bij Marie-Louise Egbers. Daarnaast volgde hij diverse workshops en driemaal nam hij deel aan de Kurt Thomascursus in Utrecht. Hier werkte hij met kamerkoor, koor en orkest.

Oosterhout
In 1984 verhuisde Huub naar Oosterhout waar hij eerder al begonnen was als dirigent van de koren in de Mariakerk. In 1989 stapte Huub over naar de koren in de St. Jans Basiliek en werd hij repetitor van Aurora, destijds onder leiding van Huub Bartz. In 1997 nam hij afscheid van Aurora en in 2013 van de St. Jan.

Momenteel is Huub cantor/organist in zorgcentrum Oosterheem. In de gemeente Geertruidenberg is Huub verantwoordelijk voor de programmering en bespeling van de carillons in Raamsdonksveer en Geertruidenberg.

Voor zijn werk is Huub leraar Nederlands aan het Jeroen Bosch College in ’s-Hertogenbosch.

Onderscheidingen
Vermeldenswaarde onderscheidingen van Huub Leijten:

Gouden speld van de gemeente Oosterhout
Oktober 2013 - t.g.v. afscheid na 30 jaar koordirigent

Lid in de orde van Oranje Nassau HM Koningin Beatrix
April 2008 – t.g.v. 40 jaar kerkmuziek en diverse vrijwillige nevenfuncties

Gouden speld van de St. Gregoriusvereniging
November 2007 - bij gelegenheid van 40 jaar kerkmuziek

Aurora
Huub Leijten is onze dirigent per 29 september 2015

Voorzitter - Willy Roovers

Bestuurslid - penningmeester- Mien Ernst

Bestuurslid -secretaris- Henk Brandenburg